Delovanje sončne elektrarne/net metering

Delovanje sončne elektrarne/net metering

Sončna elektrarna za "net metering" je povsem enaka klasičnim sončnim elektrarnam za proizvodnjo električne energije s to razliko, da tukaj ne gre za prodajo elektrike na merilnem mestu. Tako lastnikom take elektrarne ni potrebno imeti odprte dejavnosti za prodajo električne energije. S tem se izognete stroškom odpiranja podjetja in stroškom poslovanja le tega. V kolikor pa podjetje že imate, si znižate stroške porabljene električne energije in koristite druge ugodnosti (DDV – če ste davčni zavezanec).

Vsako sončno elektrarno projektiramo in dimenzioniramo glede na posameznikove želje ter potrebe.

Adobestock 214534214 1280w

S pravilno določitvijo veličine sončne elektrarne, lastnik sončne elektrarne skoraj ne bo imel stroškov z električno energijo, saj bo proizvodnja dosegala porabo električne energije. Pri tem pa se moramo ogniti proizvodnji viškov, saj le te oddamo v omrežje brezplačno. Lastnik naprave prihrani pri strošku električne energije, pri omrežnini, DDVju, in prispevkih, ki se obračunavajo po kWh. Ostanejo pa mu stroški omrežnine, ki so vezani na odjemno mesto.


Neto meritev se izvaja v priključno merilni omarici, kjer je nameščen dvosmerni števec električne energije. Uporabniku se obračuna le razlika med predano in prevzeto energijo.


Povezava do Pravilnika o tehničnih zahtevah naprav za samooskrbo z električno energijo iz obnovljivih virov energije.

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE
Neto Se Thumb 400x273 2880w

Zakaj izbrati Plan-Net Solar?

Panel

Je vodilno podjetje za izgradnjo sončnih elektrarn v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Sodelovanje z inovativnimi in zanesljivimi poslovnimi partnerji nam omogoča kontinuirano rast razvoja in poslovne odličnosti.

Cog

Z vrhunskimi sestavnimi deli sončnih elektrarn in visoko usposobljenim strokovnim kadrom vam zagotavljamo sončne elektrarne z najvišjim donosom.

Bulb

Odlikujejo nas dolgoletne izkušnje, lastna težka mehanizacija, vrhunske tehnološke rešitve, najvišji izkoristki, najvišji donosi in zadovoljni investitorji.

Cert

Visoko kakovost zagotavljamo s standardi ISO 9001:2008, s članstvom v PV Cycle - kot edini v Sloveniji, s članstvom ZSFI in certifikatom Excellent SME.

Ponudba

Sončne elektrarne na ključ

Naši visoko usposobljeni strokovnjaki poskrbijo za vso dokumentacijo, montažo in priklop.

Prodaja komponent

Kot podjetje z dolgoletno tradicijo sodelujemo le z zanesljivimi dobavitelji in vam tako zagotavljamo vrhunske tehnološke rešitve.

Električna vozila

Smo uradni slovenski zastopnik za kultno avtomobilsko znamko MG, zastopamo pa še AIWAYS, Voyah, Forthing in dostavna vozila MAXUS.

Nepovratna sredstva

Za vas uredimo vso razpisno dokumentacijo, ki jo potrebujete za pridobitev subvencije ali ureditev zagotovljenega odkupa energije.

Plan Net Logo Thumb 60x47 Plan Net Pp L Thumb 101x47 Plan Net Ev L Thumb 108x47 Aros Thumb 80x24 Zsfi L Thumb 97x47 Pv Cycle Thumb 170x113 Member Of Enf Solar Thumb 115x40 Logo Maxus Ev80 Cb 3692355d

Pošljite nam povpraševanje